Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2014 21:47 - Липсата на Агенция за защита на мъжете от домашно насилие...
Автор: shveik5 Категория: Други   
Прочетен: 1909 Коментари: 2 Гласове:
15

Последна промяна: 21.10.2014 18:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




Като пресметна , все още сме достатъчно отдалечени от Осми март,  за да мога да си позволява без голямо притеснение да поместя в поста си един  сладък разказ от  Георги Данаилов за една „особа”.  По-късно, по-късно става все по-недопустимо!



 СИМУЛАНТЪТ

 

   

 

Преди доста години Рашо лежал в болница. По собствените му думи бил тежко болен. В същата стая боледувал и един Спас - опасна личност.

 

   - Това беше най-съвършеният симулант, когото човек може изобщо да си представи!

 

    А причината, поради която се преструвал, била жена! Собствената му жена! Съпругата му. Просто Спас търсел убежище от нея в болницата. Това в психиатрията се нарича "бягство в болестта". Но случаят бил малко по-особен. Тук сред умиращите, защото в тази болница хората мрели поголовно, Спас неведнъж намирал покой от жена си. И за да разнообрази пребиваването си, измислял всякакви развлечения, дори съревнование: коя болнична стая ще даде по-малко починали през нощта! Той насърчавал страдащите, вдъхвал им кураж. Всяка вечер преди да загасят лампата обикалял леглата и като треньор на футболен отбор давал последни наставления. Спирал и при Рашо и нареждал:

 

   - Рашо, дръж се, дръж се! Няма да се даваш!

 

И Рашо се държал. Доказателство е, че сам разказваше тази история.

 

    Сутрин малко преди да мине визитацията, Спас започвал да диша тежко, вдигал температура, повишавал кръвното си налягане и примирал. Лекарите загрижено се спирали до леглото му, шушнели си на латински и свивали рамене в бели престилки. Щом напускали стаята, Спас начаса видимо се подобрявал.

 

   И все пак загадката си оставала жена му. Що за личност, що за човек? Нещата се изяснили в един от дните, определени за свиждане. По телепатия Спас разбрал, че обектът е проникнал в болницата и приближава към стаята. Той затворил очи и започнал да агонизира. И ето, че се появила тя.

 

   Тук Рашо се изправяше и показваше как се движи това същество от женски пол, леко провлачайки левия си крак, как стръвно оглежда един по един болните мъже с взор на накуцваща сексуална акула. Спас лежал в статус анте мортем. Жена му се надвесила над него и поставила до главата му китка здравец и пакетче чаени бисквити, сетне хвърлила сластен поглед към останалите болни и те започнали да зъзнат във завивките си. Посетителката не се задържала много, целунала мъжа си по челото и си тръгнала. Щом вратата се хлопнала зад гърба на хищника, Спас скочил, въздъхнал дълбоко и викнал:

 

  - Видяхте ли я бе, нейната мама? Мама й мръсна...

 

   - Ами ти пък що я търпиш... - обадил се един болен.

 

   - Трепеш и толкоз! - промълвил друг, който от вълнение едва не се откачил от системите.

 

   - Тя не мре, бре! Не мре - плачливо казал Спас.

 

   - Ще я биеш! Бой! Бой!

 

   - И ще ме прати в затвора.

 

   -Ти ще я биеш без свидетели и без да оставяш следи - изнемогвайки промълвил онзи със системите. И в предсмъртните си мъки успял да обясни как се взимат дамски чорапи, как се пълнят със ситен пясък, завързват се в горния им край и с тях се налага жената където свариш... Това били последните му думи. През нощта издъхнал.

 

   - Заради нея загубихме и съревнованието - казал Спас.

 

 
 
 

                                                                                                                                                                                    











Тагове:   Агенция,   насилие,   данайлов,


Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zemela - Ако прочетеш Закона за защита от ...
24.10.2014 11:07
Ако прочетеш Закона за защита от домашно насилие, ще стане ясно, че понятието има доста по-широка трактовка. Но жертва се става само един път, всеки следващ случай е избор. Никой не е виновен, че на някого не му стиска, нали!?:)
цитирай
2. shveik5 - Ами и аз му казвам на Данаилов,
25.10.2014 10:19
що не закара героя си в агенция, а той ми вика, че там нямало системи, за да намери втория си герой.
За вживяването в края на разказа на пътуващия вече болен със системите си е трябвало болнична обстановка. Нещо подобно си спомням от „ Улицата” на Теди Москов, когато един от неговите герои, закован пред телевизора „Рубин-102” от поредния мексикански сериал, възмутен от отношението на грубия и жесток господар над страдащата героиня, вглъбено произнасяше думите - Мръсник! - а към измъчената героиня – Хуанита, Обичам те! И залепваше устни в кинескопа.
И понеже всичко е художествена измислица, затова и заглавието е такова – като нас, които също сме някакъв вид измислица. Щом е мислено значи е измислица.... с усмивка!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shveik5
Категория: Други
Прочетен: 110763
Постинги: 22
Коментари: 110
Гласове: 2146
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930